Vijgen als voedselbron voor het ecosysteem

De vijgenboom is een boom die een miljoen toepassingen heeft. Deze boom, die veel voorkomt in West-Azië en Zuidoost-Azië, werd oorspronkelijk alleen als lokale vrucht gebruikt. In zijn habitat is de vijgenboom een ​​voedselbron voor knaagdieren, zoals vleermuizen, eekhoorns en fruit etende vogels. Maar nu worden de vruchten en bladeren van de vijgenboom gebruikt om verschillende ziekten te behandelen. Het afkooksel van vijgenbladeren wordt gebruikt om nierstenen te behandelen. Vijgenboom fruit bevat vitamine C, vitamine A en wordt verondersteld verschillende ziekten te kunnen behandelen, zoals bronchitis, reuma en zelfs nieraandoeningen. De bladeren van de vijgenboom worden ingewreven met zout en men gelooft dat ze huidziekten behandelen.

Gezondheidsvoordelen van vijgenbladeren

Naast vijgenboom bladeren wordt ook aangenomen dat vijgenboom sap wonden kan behandelen van scherpe voorwerpen. De truc is om vijgenboom sap op het verwonde gebied aan te brengen en het te laten drogen. Volgens verschillende onderzoeken kunnen vijgenbladeren mensen met diabetes type 1 helpen. Diabetici moeten regelmatig insuline-injecties nemen. Door vijgenblad extract te drinken, wordt aangenomen dat het de behoefte aan insuline in het lichaam vermindert, zodat insuline-injecties kunnen worden verminderd. U dient eerst deskundigen of artsen te raadplegen, zodat het gebruik van vijgenbladeren is afgestemd op de behoeften van het lichaam.

De voordelen van vijgen vruchten en bladeren om ziekten te genezen

Van vijgenbladeren wordt ook aangenomen dat ze het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en dat ze gezond zijn voor het hart. De resultaten van een onderzoek toonden aan dat mensen die regelmatig vijgenblad extract dronken, lagere triglyceridenwaarden hadden. Triglyceriden zijn vetten in het bloed en hoge niveaus van triglyceriden in het bloed kunnen worden veroorzaakt door een dieet dat veel vet bevat. Triglyceriden in grote hoeveelheden kunnen de bloedsomloop remmen en een plotselinge hartaanval of beroerte veroorzaken. Vijgen worden verondersteld om constipatie te behandelen en kunnen worden gebruikt als een natuurlijke probiotica. Vijgen worden ook verondersteld om aambeien te behandelen. Er wordt aangenomen dat het regelmatig eten van vijgen kanker voorkomt. De inhoud in vijgen is anti-tumor en kanker.